Препятствия

Етапи/препятствия/трасе

Скачане с чували - Всеки състезател застава с двата крака в чувал, който задължително държи с двете ръце. Чувалът не трябва да бъде подгънат в горния си край и трябва максимално да бъде изпънат над колената на състезателя. След стартовият сигнал състезателите трябва да преминат определено разстояние скачайки с двата крака, като задължително чувалът трябва да остане на краката им до самото преминаване на очертаната линия. Ако има злоупотреби от страна на някой състезател той ще бъде ДИСКВАЛИФИЦИРАН. 

 

Спринт до екипировката (за дисциплина колоездене) - Състезателят трябва максимално бързо да премине цялото разстояние до своя велосипед. Предвижването може да става ходейки, лазейки или тичайки, като точния начин се преценява от самият участник според неговите възможности. Целта е бързото достигане до следващият етап.

 Цепене на дърва - На специално разположени места за цепене на дърва ще бъдат разположени идентични дърва (с размер на бучка сирене) и брадви. Местата са лимитирани и принципът е „кой превари, той завари“. Целта е безопасно състезателят да разцепи дървото на две части (размерът не е от значение). Задължително всички участници в дисциплина колоездене трябва да оставят встрани своите велосипеди преди да вземат брадвата в ръцете си! Обръщаме внимание, че брадвите са остри и опасни и молим да подходите с внимание.

 

Специална напитка - Всеки състезател трябва да изпие до дъно специално подготвена напитка. Чашките за всеки участник ще бъдат предварително подготвени и поставени на индивидуални стойки. След изпиване на питието, състезателят трябва да обърне чашката и покаже на контролния съдия, че течността е изпита докрай.

 

 

Стрелба с фунийки по мишена - Всеки състезател има на разположение тръба и 3 предварително подготвени фунийки. От три опита състезателят трябва да забие фунийката в поставената от плат мишена. Стреля се до забиване на фунийката – при успех се продължава напред. Ако мишената е уцелена, но фунийката падне, трябва да се изстрелят и 3-те фунийки преди да се продължи. Ако и от трите опита нито една фунийка не уцели мишената, състезателят е ДИСКВАЛИФИЦИРАН. 

 

Забиване на пирон с острата част на чук - Състезателят трябва да забие пирон в дървен дънер, използвайки единствено острата част на чука. Етапът се счита за успешно преминат след като целият пирон е забит до самата му основа. Състезателят има право да ползва не повече от три пирона, ако и трите ги духне вятъра и/или бъдат изкривени, той е ДИСКВАЛИФИЦИРАН.